Asuntoliiton yhteistyökumppani

Asuntoliitto on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, joka käy moniäänistä keskustelua kohtuuhintaisesta asumisesta ja asuntorakentamisesta.

Asuntoliitto kutsuu yhteistyökumppaneiksi yhteisöjä, yrityksiä ja muita tahoja, jotka ovat toiminnassaan edistäneet kestävän ja kohtuuhintaisen asuntorakentamisen toteutumisen mahdollisuutta.

Lahden vanhusten asuntosäätiö sr (LVAS) on vuodesta 1964 toiminut yleishyödyllisenä vuokra-asumisen tuottajana Lahden kaupungissa. Säätiö on Lahden alueella toimiva, välittävä ja kehittävä ikäihmisten ja erityisryhmien asuntojen ja palveluiden tarjoaja. Säätiö tarjoaa asuntoja yli 55-vuotiaille eläkeläisille sekä senioritaloissaan että palvelutaloissaan. Säätiö pyrkii toiminnallaan edistämään ikääntyvän ihmisen hyvää kotona asumista mahdollisimman pitkään. Säätiö vuokraa taloja ja asuntoja myös muiden erityisryhmien käyttöön.


LVAS on passiivitalojen rakennuttamisen edelläkävijä

Lahtelaiselle Palvelukeskus Onnelanpolulle on myönnetty Suomen ensimmäinen saksalaisen Passive House Instituten sertifikaatti. Sertifikaatti myönnetään rakennuksille, jotka täyttävät lämmitysenergian, jäähdytyksen, tiiviyden ja primäärienergian kulutuksen kriteerit. Energiankulutuksessa on saavutettu kahden vuoden seurantajaksolla kokonaisuutena asetetut tavoitteet. Onnelanpolussa saadut kokemukset antavat hyvän pohjan tulevien passiivitalojen suunnittelulle.

Onnelanpolun lähtökohta oli korjausikään tulleiden betonikerrostalojen peruskorjaaminen. Pohdinnan jälkeen päädyttiinkin uudisrakentamiseen, jolloin rakennusurakka alkoi kolmen vanhan kerrostalon purkamisella. Niiden tilalle rakennettiin uusi komea monipuolinen palvelukeskus.

Tietoja löydät meistä TÄSTÄ linkistä